T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUŞ / MERKEZ - Muş Rehberlik ve Araştırma Merkezi

LİSEYE GEÇİŞ SINAVINA GİRECEK TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİZ.

                

                Sevgili öğrencilerimiz öncelikle hafta sonu gireceğiniz sınavın sizler açısından iyi geçmesini diliyoruz. Sizler çok çalıştınız ve çok emek verdiniz. Bu sınavda başarılı olabileceğinize inanın. Kendinizi yetersiz veya değersiz hissetmeyin. Sizler bizim için çok değerlisiniz.

            Bu hafta sonu sizler için çok önemli bir sınav var. Bu sınavda başarılı olabilmek için son bir haftada yapmanız gerekenleri iyi bilmeniz gerekmektedir.

            Sınav öncesi:

·         Sınav konularına çalışmalara son verilmeli: Son ana kadar beyne hatırlaması gereken bir şeyler verilmesi geriye dönük bilgilerin getirilmesinde sizlere zorluk çıkarabilir.

·         Vücudunuzu ve zihninizi dinlendirmeniz gerekiyor: Yorgun bir bünye daha çok gerilir ve başarısızlığa sebep olabilir. Sağlıklı bir uyku geçirmeniz gerek ve olumsuz düşüncelerden uzaklaşarak zihninizi rahatlatmanız gerekecektir.

·         Motivasyonunuzu ve moralinizi yüksek tutun: Sosyal çevreniz ve ailenizin beklentileri ve baskıları artabilir. Bu yüzden sevdiğiniz insanlarla olumlu şeyler konuşun, kendinize güvenin ve başarabileceğinize inanın.

·         Sınav günü giyilecek kıyafetlerinizi hazırlayın: Kıyafetleriniz rahat ve sizleri sıkmamasına dikkat edin.

·         Sınav esnasında sizleri rahatsız etmesi olasılığı olan yiyeceklerden uzak durmanız gerekiyor: Sınavdan önce yağlı, ağır ve soğuk yiyeceklerden kaçınmanız lazım. Hafif sağlıklı bir kahvaltı yapmanız gerekiyor.

 

           Sınav esnasında:

·         Zamanınızı iyi ayarlayın: Sorulara eşit zaman ayırın. Zamanınızın büyük bölümünü zor sorulara harcamayın. Bilmediğiniz soruları boş bırakarak ilerleyin. Sonra geri dönüp tekrar bakabilirsiniz.

·         Sorulara odaklanın: Sınavın içeriğine değil kendisine odaklanmak stresi artırır. Soruları dikkatlice okuyun. Yanlış anlamamaya çalışın. Soru kökündeki ipuçlarını yakalayın. Şıkları eleyerek doğru cevaba ulaşmaya çalışın.

·         Sorulara eşit zaman ayırın: Zor sorulara takılıp kalmayın. Bilmediğiniz soruları boş bırakarak ilerleyin. Sonra geri dönüp tekrar bakabilirsiniz.

·         Nefes egzersizleri yapın: Stres bazen sizi motive edebilir ama fazlası zararlıdır. Sınavda heyecan ve stres durumlarında derin nefes almak sakinleşmenize yardımcı olacaktır.

·         Ağzınızın kurumasına önleyin: Sınav da yanınızda su bulundurun.

 

 

Sizlerden tek istediğimiz, yapabildiğinizin en iyisini yapmanız. Sınav sonucu ne olursa olsun, sizler bizim için her zaman başarılı ve değerli olacaksınız. Sizlere güveniyoruz ve inanıyoruz. Sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.05.2023 - Güncelleme: 31.05.2023 10:46 - Görüntülenme: 99
  Beğen | 0  kişi beğendi