Muş Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Hürriyet Mahallesi, Tekel Caddesi, No13 Polisevi arkası Merkez/MUŞ
Vizyon
Türk Milli Eğitim Sisteminin tarafsızlık ve eşitlik ilkesi gözetilerek her öğrenciye değerli ve özel olduğu anlayışıyla yaklaşmak, psikolojik danışma, rehberlik, özel eğitim hizmetleriyle bireylerin gelişimlerini desteklemek; araştırma, geliştirme çalışmalarıyla meslek alanına katkı sağlayarak hizmet alanında öncü ve lider bir kurum olmaktır.
Misyon
Muş İli´nde, Milli Eğitim Sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda özel eğitim, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin etkin ve verimli bir biçimde yürütülmesi, gerekli eğitsel tanılama, yönlendirme ve yöneltme hizmetlerinin gerçekleştirilmesi ve öğrencilerin okullarını, öğretmenlerini ve ailelerini de rehberlik hizmetleriyle ilgili tüm süreçlerin içine dahil ederek öğrencilerin potansiyellerinin ve yeteneklerinin ortaya çıkartılabilmesi için gereken çalışmaları yapmaktır.
Öğretim Şekli :
Tam Zamanlı (08:30-12:30-12:30-17:00)
Bütün ilçe araçları ve şehir için otobüslerle ulaşım gerçekleşebilmektedir.
Yerleşim Yeri
Merkez Hürriyet Mahallesi polisevi arkasında yeralmakta olup İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Valilik ve diğer resmi kurumların bulunduğu hükümet konağından 500 m uzaklıktadır.
İl Merkezi
Proje Çalışmaları
DAKA´ya sunduğumuz projelerimiz desteklenmiş ve bunun neticesinde öğretmenlerimize hizmet içi eğitim seminerleri aldırılmıştır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Kurumumuz İlimizde bulunan diğer okullar ile birlikte Avrupa Birliği projeleri hazırlamakta olup pek çok proje deneyimi olmuştur.