Nis

Muş Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü koordinasyonunda,Muş Alparslan Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü hocaları tarafından ilimizde görev yapan Okul Psikolojik Danışmanlarına yönelik mesleki verimliliği ve etkililiği arttırma çalışmaları bağlamında Doç.Dr.Selami KARDAŞ tarafından Muş Bilsem toplantı salonnda  ''Ahlaki Olgunluğu Teşvik Etmek:Okul Psikolojik Danışmanlarının Rolü'' konulu çalışma 29/04/2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Nis

Milli Eğitim Bakanlığı,Proje Çalışmaları kapsamında bakanlığa bağlı kurumlar tarafından belli konularda çalışmalar gerçekleştirilmektedir.Bu amaçla kurumumuz Muş Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümünde görev alan Psikolojik Danışman Ali SABAK tarafından MUŞ/MERKEZ ilçede öğrenim gören anaokulu öğrencilerinin velilerine yönelik şiddet algısının belirlenmesi amacıyla proje çalışması yürütülmüştür. Bu araştırma ile öğrenci velilerinin; evde, okulda, okul çevresinde ve internet ortamında çocuklarının karşılaşabilecekleri davranışların hangilerini şiddet olarak algıladıkları ve şiddet ile ilgili farkındalık düzeylerinin belirlenmesi amaçlanmıştır.

Nis

Muş Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü koordinasyonunda,Muş Alparslan Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü hocaları tarafından ilimizde görev yapmakta olan okul Psikolojik Danışmanlarına yönelik mesleki verimliliği arttırma çalışmaları kapsamında yapılması planlanan çalışmaların ilki,Doç.Dr.Yunus AKAN tarafından,''Fiziksel Şiddete Maruz Kalmış Bir Öğrenciye Psikolojik Danışma Nasıl Olmalıdır'' konusu 02/05/2024 tarihinde Muş Bilsem toplantı salonunda gerçekleştirilmiştir.

Mrt

İlimiz merkez ve Korkut,Hasköy,Varto ilçesinde görev yapmakta olan okul Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenlerine yönelik olarak e-rehberlik,psikososyal müdahale ve okul rehberlik hizmetleri konusunda Muş Ram PDR birimi tarafından bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Şbt

Muş Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenleri tarfından okul Psikolojik Danışmanı bulunmayan okullara yönelik LGS bilgilendirme ve motivasyon toplantıları gerçekleştirilmiştir.

Ock

Muş Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü PDR birimi tarfından Muş Merkez ve Korkut,Hasköy,Varto ilçelerinde görev yapan 1.2.ve 3. sınıf öğretmenleri ve yöneticilerine yönelik olarak 2023-2024 Bilsem Öğrenci Tanılama ve Seçme konusunda bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilmiştir.

Ara

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Bilim ve Sanat Merkezlerine öğrenci seçme sınavı ile ilgili bilgilendirme kılavuzu yayımlanmıştır.

Ara

Muş Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Psikolojik Danışmanları tarafından Rehber Öğretmen bulunmayan okullara yönelik Çocuk İstismarını önleme ve mahremiyet eğitimi konusunda çalışmalar gerçekleştirilmiştir.

Ara

Muş Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Psikolojik Danışmanları tarafından Merkez Yarpuzlu Ortaokulu tüm öğrencilerine Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Verimli Ders Çalışma Teknikleri hakkında seminer çalışması gerçekleştirilmiştir.

Kas

Kurumumuz Muş Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü PDR Birimi tarafından,ilimize yeni atanan Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenlere yönelik okul ziyaretleri gerçekleştirilmiştir.

Eyl

Muş Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü PDR Birimi tarafından,2023-2024 ilimiz yerel hedefi olan Okul Başarısını Arttırma konusu bağlamında tüm eğitim-öğretim kademelerinde hazırlanan içerikler sitemizde yayımlanmıştır.

Haz

İlimizde görev yapan rehber öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerine destek olabilmek amacıyla Muş RAM tarafından rehber öğretmenlerimize yönelik Mesleki Atölyeler Kapsamında Nöropsikolojik Test Bataryası Eğitimi verilmiştir.

Şbt

Muş ilimiz genelinde rehberlik servisi olmayan tüm kademelerde "Deprem Sonrası Psikososyal Destek Programı'nın" okullarda uygulanması için sınıf rehber  öğretmenlerimize gerekli bilgilendirme seminerleri Muş RAM PDR Birimi tarafından yapılmıştır.

Ock

Muş Rehberlik ve Araştırma merkezleri tarafından rehberlik destek hizmetleri kapsamında eğitim kurumlarında

çalışan. yardımcı personele, kantin görevlilerine, servis şoförlerine ve güvenlik görevlilerine yönelik "Öfke ve Stres Yönetimi" konulu eğitimlerimiz tamamlanmış olup ilimiz de "kişiler arası sağlıklı ilişkilerin geliştirilmesi  için gerekli

bilgi, tutum ve davranışların edinilebilmesi"  hususunda gerekli farkındalık çalışmaları yapılmıştır.