Haz

İlimizde görev yapan rehber öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerine destek olabilmek amacıyla Muş RAM tarafından rehber öğretmenlerimize yönelik Mesleki Atölyeler Kapsamında Nöropsikolojik Test Bataryası Eğitimi verilmiştir.

Şbt

Muş ilimiz genelinde rehberlik servisi olmayan tüm kademelerde "Deprem Sonrası Psikososyal Destek Programı'nın" okullarda uygulanması için sınıf rehber  öğretmenlerimize gerekli bilgilendirme seminerleri Muş RAM PDR Birimi tarafından yapılmıştır.

Ock

Muş Rehberlik ve Araştırma merkezleri tarafından rehberlik destek hizmetleri kapsamında eğitim kurumlarında

çalışan. yardımcı personele, kantin görevlilerine, servis şoförlerine ve güvenlik görevlilerine yönelik "Öfke ve Stres Yönetimi" konulu eğitimlerimiz tamamlanmış olup ilimiz de "kişiler arası sağlıklı ilişkilerin geliştirilmesi  için gerekli

bilgi, tutum ve davranışların edinilebilmesi"  hususunda gerekli farkındalık çalışmaları yapılmıştır.

Ara

Rehberlik servisi bulunmayan merkeze bağlı köy ilkokullarımızda öğrencilere yönelik 'İhmal İstismardan Korunma' ve 'Bağımlılıkla Mücadele' konularında seminer çalışmaları rehber öğretmenlerimiz tarafından verilmiştir.

Ara

Evde eğitim görmekte olan öğrencilerimizi özel eğitim öğretmenlerimiz ve rehber öğretmenlerimiz ziyaret ederek değerlendirmelerde bulundular.

Ekm

Merkezimiz psikolojik danışmanları tarafından ilimizde bulunan tüm okullardaki rehberlik servislerimize ziyaretler gerçekleştirdik.

Ekm

Disleksi Farkındalık Haftasında 7 Ekim Cuma günü merkezimiz özel eğitim öğretmeni Ferman KARASU tarafından ilimizde bulunan özel öğrenme güçlüğü  öğrencileri olan tüm sınıf öğretmenleri ve psikolojik danışmanlara farkındalık semineri verilmiştir.

Eyl

İnsan ve toplumun vazgeçilmez bir parçası olan, yaşanan zorlu süreçlerde insanlarımızın dertleriyle ilgilenen ve öğrencilerimizin her zaman yüreğine dokunan değerli psikolojik danışmanlarımızın Psikolojik Danışmanlar Günü'nü kutluyoruz.

Tem

İLİMİZ ÖĞRENCİLERİ YKS TERCİH DÖNEMİNDE KURUMUMUZUN UZMAN PERSONELLERİ REHBERLİĞİNDE SAĞLIKLI VE DOĞRU TERCİHLERLERDE BULUNUYORLAR. 5 AĞUSTOS TARİHİNE KADAR TERCİHLERİ KONUSUNDA DESTEK ALMAK İSTEYEN TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİ KURUMUMUZA BEKLİYORUZ.

Haz

İçişleri Bakanlığının 01.04.2022 tarihli ve 27857 sayılı Genelgesinde " KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE 2022 YILI FAALİYET PLANI" kapsamında 5 Milyon Erkeğe Bilgilendirme ve Farkındalık Eğitimi Verilmesi hedefi doğrultusunda ilimiz Psikolojik Danışman/ Rehber Öğretmenlerimize yönelik kurumumuz Psikolojik Danışmanı Emrah KAPLAN tarafından bilgilendirme çalışmalası yapılmıştır. Çalışma doğrultusunda Psikolojik Danışman/ Rehber Öğretmenlerimizin okullarında öğretmen ve veli farkındalık çalışmaları yapılması istenmiştir.

Haz

Sene Sonu İl Yürütme Komisyon Toplantımızı gerçekleştirdik!

Hastanede Eğitim Hizmeti Kalavuzu